WF2 wint terecht!   |   20 - nov - 2023

“Als je niet schiet kan je niet scoren”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 haalde uit de laatste 4 competitiewedstrijden 10 punten. De reeks begon nog met een gelijkspel in eigen huis tegen Limmen. Vervolgens werden Alcmaria Vitrix (Uit), Schagen United (Thuis) en SEW (Uit) aan de zegekar gebonden. Zodoende zijn wij opgeklommen naar de 3e plaats op de ranglijst. Het moet gezegd dat dit een enigszins vertekend beeld is, daar er nu al verschillen zijn in het aantal gespeelde wedstrijden. Dat neemt niet weg dat WF2 bezig is aan een goede reeks. Aankomend weekend wacht ons een treffen met Vitesse ’22. De ploeg uit Castricum wist vooralsnog 4 van hun 5 wedstrijden te winnen en draait bovenin de reserve 2e klasse mee. Een mooie test voor de ploeg van Schaap!

Zwaag, 19 november 2023

Westfriezen 2 – Vitesse ’22 3

Het is geen echte zondag zonder wijzingen in onze selectie. Vloeijberghs vond 1 basisplaats weer voldoende om weer eens op vakantie te gaan en Weevers had de mannengriep, wat voetballen onmogelijk maakt. De blessure van Blanker, lijkt hem voorlopig langs de kant te houden. Daarentegen wist Brix de vrijdag- en zaterdagavond zonder valpartij door te komen en kon ook R. Hoogland weer aansluiten. Laatstgenoemde werd direct beloond met een basisplaats welke hij verdienstelijk invulde.

Wij dachten al ongebruikelijk laat op het veld te verschijnen, maar de gasten maakten het nog bonter. Vitesse’ 22 bleek een ploeg vol met oudgediende die een warming-up maar overschat leken te vinden. Typerend aan zulke ploegen is dat ze vaak vervelend goed aan de bal zijn. Dat leek ook nu het geval. In de openingsfase lieten ze het balletje best aardig gaan van blauw naar blauw. Na enkele minuten hadden de geelhemden het druk zetten echter onder controle, wat resulteerde in lange ballen alom. In de tussentijd waren we wel al op een 0-1 achterstand gekomen en werd de gelijkmaker vanwege “buitenspel” afgekeurd. Ongelukkig balverlies in onze opbouw resulteerde in een vervelende vroege achterstand. Welke na een flitsende aanval alweer weggepoetst leek te worden. De aanval ging echter te snel voor de grensrechter die uit paniek zijn vlag omhoog stak. Daar bleef hij trouwens 70 minuten last van houden. Na op achterstand te zijn gekomen was het vervolgens wel eenrichtingsverkeer riching het doel van de gasten. De ene na de andere kans werd echter gemist of gestopt door hun goed keepende sluitpost. In de tegenstoot kwamen wij 1 keer wel goed weg doordat de puppyogen van Bregman voorkwamen dat we met 10 man kwamen te staan. De gasten wisten nauwelijks gevaar te richten al wisten ze wel een aantal vrije trappen op gevaarlijke plekken te versieren. Deze bleken echter vooral gevaarlijk voor de muurstaanders. Na 45 minuten stond de 0-1 nog steeds op het scorebord wat een klein wonder genoemd mag worden.

Tijdens de lauwe thee was er geen sprake van paniek, want dat doelpunt zou toch vanzelf wel gaan vallen? In de tweede helft ging WF2 echter verder waar zij gebleven waren, het missen van kansen. Het tempo werd opgevoerd, maar wat wij ook probeerde de bal wilde er niet in. Achtereenvolgens hadden Goevaers, Goevaers, Goevaers, Hoogland en nogmaals Goevaers de gelijkmaker op de schoen of kop maar de 0-1 bleef op het scorebord. In minuut 60 leek de gelijkmaker toch te vallen, maar zelfs 4 rebounds vanaf 100 centimeter waren niet aan ons gegund. Daarvoor leken wij de deksel op de neus te krijgen. Uit een spaarzame tegenstoot leek de achterstand verdubbeld te worden. Gelukkig hebben wij de “Cat” Knol op het hok, die ons met een goede redding in de wedstrijd hield. Hierna was het weer tijd om onze wissels in stelling te brengen en weer legde dit ons geen windeieren. Kramer en De Jager namen de regie over op het middenveld en dat zorgde voor een nog grotere kansenregen. We moesten wachten tot minuut 69, maar toen viel de 1-1 dan eindelijk en lelijk dat ie was. Kramers’ schotje werd half gekeerd door de keeper en rolde tergend langzaam over de doellijn, maar ook die tellen. Speciale aandacht voor de weergaloze assist van Nonnekes. Binnen een minuut leken we ook de 2-1 binnen te schieten. Na een weergaloze counter was Brix het eindstation. Zijn gehaaste poging ging helaas richting de zijlijn. 10 minuten voor tijd viel de 2-1 toch en eindelijk was het Goevaers die scoorde. Na weer een goede aanval schoot hij onberispelijk binnen. De 3-1 volgde ook nog en was van grote schoonheid. Hoogland begon aan een onbegrijpelijk actie waarbij hij zelfs zichzelf dolde, maar schoof de bal wel heel lekker binnen. Van Lavieren leek ook nog op het scoreformulier te mogen, helaas was zijn chocoladebeen gesmolten. Zo eindigde de wedstrijd in een dik verdiende 3-1 overwinning. Achterin stond het vandaag ouderwets als een huis en voetballend waren we veel beter dan de tegenstander. MOTM De Jager/Hoogland had naar eigen zeggen 8 assist kunnen hebben, eindstand 0.

Dat brengt onze ongeslagen reeks op 5 wedstrijden en mede hierdoor staan wij nu op een gedeelde eerste plaats, maar met 1 of 2 wedstrijden meer gespeeld. Volgende week wacht ons een nog grotere test. Dan nemen wij het in Egmond op tegen de huidige koploper.